Ja, je leest het goed: Chocolate chip cookie Brownie!!! Ik had namelijk zin in chocola over de top: chewy, smeuïg en crunchy: deze brownie heeft het allemaal! Het is een combinatie van een brownie en chocolate chip cookies, en dat allemaal met natuurlijke ingrediënten. Perfect voor als je liefdesverdriet hebt of 20 km hebt hardgelopen op een grauwe decemberdag.
Maar zonder excuus mag je er natuurlijk ook van genieten ;)
Ingrediënten
Brownie
200 gram gesmolten kokosvet
200 gram dadels
2 eieren
75 gram cacao
100 gram amandelmeel
100 gram geraspte rauwe courgette of wortel
2 tl wijnsteen bakpoeder
snufje zout
Chocolatechip crumbles
120 gram gemalen havermout
60 gram gesmolten kokosvet
30 gram kokosbloesem suiker (andere suiker kan eventueel ook)
15 gram cacao
10 gram agave siroop
snufje vanillepoeder
snufje zout
Extra
50 gram extra pure chocolade (met 72% of meer cacao)
Bereiding
Week de dadels minstens 15 min. in kokend water. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt het kokosvet in een pannetje. Gebruik hiervan een beetje om de vorm in te vetten.
Maal haver fijn (hoeft niet helemaal homogeen, een paar stukjes is wel lekker) in de keukenmachine, zet dit even in een schaaltje aan de kant.
Doe alle andere ingrediënten voor de brownie behalve de geraspte courgette of wortel in de keukenmachine en maal het goed fijn tot het een homogene massa is. Mix nu ook de courgette/wortel erdoor. Stort de massa in de bakvorm en strijk het glad met de achterkant van een natte lepel. Zet de brownie 10 min. in de oven.
Smelt ondertussen het kokosvet (in dezelfde steelpan) en voeg alle ingrediënten van de chocolate chip crumbles toe.
Hak 50 gram extra pure chocolade in stukjes.
Verspreid de chocoladestukjes en de chocolade-crumbles over de half gebakken brownie. Zet hem vervolgens nog 10 minuten in de oven.
Probeer de brownie minstens 30 minuten af te laten koelen...
Comments