top of page
Zoeken

Tortilla met oesterzwammen shoarma

Bijgewerkt op: 5 feb. 2021

Dit recept maakte ik op een vrije dag als lunch, maar eigenlijk is het een avondmaaltijd. Ik houd er nou eenmaal van om warm te lunchen! Het recept bestaat uit best veel stappen, maar is niet ingewikkeld. Het was ik echt smikkelen! Dus het is zeker een aanrader!


En je hoeft de tortilla's natuurlijk niet zelf te maken. Volkoren tortilla's uit de winkel volstaan ook. En wil je nog een tip?! Als je het pak eenmaal hebt opengemaakt en er 2 hebt gegeten kun je ze in de vriezer nog makkelijk een paar weken bewaren. Heel handig als je alleen of met zijn tweeën bent!


Ingrediënten

De hoeveelheden zijn voor 3 tot 4 personen


De oesterzwammen shoarma

400 gram oesterzwammen

3 tl paprikapoeder

1,5 tl komijnpoeder

1 tl kerriepoeder

1 tl kaneel

1 tl knoflookpoeder

1 tl korianderpoeder

snufje cayennepeper

snufje zout

teentje knoflook

el olijfolie


De tortilla's

250 gram volkoren meel

1 tl wijnsteen bakpoeder

snufje zout

150 gram lauw water


De spitskool

1 grote gele ui

1 spitskool

2 paprika's

4 tl kerriepoeder


De saus

4 el Hüttenkäse

handje verse bieslook

kneepje citroensap

zwarte peper

0.5 tl komijnpoeder


De voorbereiding

De oesterzwammen

Scheur de oesterzwammen in kleine reepjes, doe alle kruiden, het teentje knoflook en een beetje olijfolie erbij. Mix alles goed door en laat het minstens 30 minuten marineren.


De tortilla's

Kneed de ingrediënten voor de tortilla's 5 à 10 minuten goed door. Gebruik eventueel een goede keukenmachine met deeghaken. Laat de bal deeg 30 minuten rusten onder een theedoek.


De Spitskool

Snipper een ui, snijd de spitskool in kleine reepjes en snijd de paprika in stukjes.


De saus

Snijd de bieslook in stukjes en doe alle ingrediënten voor de dressing in een leuk schaaltje, roer het en proef of het lekker is.


De bereiding

Zet een hapjespan en een grote koekenpan op het vuur. Doe in beide pannen een beetje olie. Bak de gemarineerde oesterzwammen in de koekenpan op laag vuur voor 15 tot 20 minuten.

Fruit het uitje in de hapjespan op laag vuur 5 min. Voeg vervolgens de andere groenten en de kerriepoeder toe en bak het op laag vuur nog 10 min.

Verdeel het deeg voor de tortilla's in 6 stukken. Rol het dun uit en bak het in een droge hete koekenpan ongeveer 1 minuut per kant.


Doe de oesterzwammen, spitskool en saus in de tortilla en pak er een servet bij. Want tortilla's eet je met je handen! Geniet ervan!







30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page